Klootschieten: actief & ontspannen outdoor

Op zoek naar een traditionele, ontspannende buiten activiteit voor het gezin, familie of uw bedrijf? Leuk voor jong en oud!

Klootschieten in de Drentse bossen in de omgeving van Gasselte en Gieten is dé gezelligheidsactiviteit bij uitstek. Voor uw gezin, familie, vrijgezellen feest of bedrijf bieden wij u 2 uur lang plezier voor iedereen aan. Klootschieten wordt soms gezien als een activiteit van vroeger, maar het is een activiteit van alle tijden.

U krijgt van ons niet alleen maar de ‘kloten’ (ballen) mee maar ook krijgt u van ons een prachtige ‘klootzak’ en niet te vergeten de ‘klotekar’. Deze kar kunt u in overleg laten vullen met drinken en eten; bijvoorbeeld een lunchpakketje. Dit wel graag even van te voren aangeven i.v.m. de inkoop. Ook is het, bijvoorbeeld voor de vrijgezellen, natuurlijk mogelijk om een aantal alcoholische drankjes mee te nemen. 

Optioneel kunt u kiezen voor een kopje koffie/thee met cake bij aankomst. Zo begint u het klootschieten niet met een lege maag. Vooraf krijgt u uitleg over de route en de spelregels die bij het klootschieten horen.

Wat is klootschieten

Het doel van het klootschieten is om met de zogenaamde ‘kloot’(een bal), een route af te leggen in zo min mogelijk worpen. Het team dat aan het einde de route met het minste aantal worpen heeft afgerond, heeft uiteindelijk gewonnen.

Om ervoor te zorgen dat iedereen ongeveer gelijk aankomt, moet het laatst liggende team net zolang gooien totdat deze voorbij het één na laatste team heeft gegooid. Nu is dit het laatste team. Zo gaat het spel door.

Eventueel kunt u, in overleg met ons, vervolgens de activiteit afsluiten met een lunch, borrel of barbecue (s.v.p. vooraf vermelden bij de reservering).