Winterprogramma 2016/2017

Ook in de wintermaanden kunt u bij Drenthe Xperience terecht voor een schooluitje, familieweekend, teamuitje, kinderfeestje of een uitje met het gezin!

Op deze pagina vindt u een overzicht van activiteiten die speciaal zijn ingericht op de koudere maanden. Geniet samen met vrienden, collega's en familie van de schitterende omgeving van Drenthe in de winter.

Arrangementen groepen

Winters Mountainbiken

€ 32,00 p.p. (minimaal 15 pers.)

Mountainbiken in de bossen van Drenthe, nu ook in de winter! Met een ervaren instructeur ga je op pad. Vooraf krijg je uitleg over de mountainbike en diverse mountainbike technieken. Tijdens het mountainbiken leer je hoe je het beste klimt, daalt en bochten maakt. Ook fietsen we een gedeelte van de ATB-route Gasselte-Gieten, deze route staat eerste in de top 10 van Drenthe.

De mountainbike clinic is geschikt voor beginners maar ook voor gevorderden. Aansluitend aan het mountainbiken krijg je lekkere erwtensoep met roggebrood en spek in Restaurant de Eetkamer.

 • Mountainbike clinic - € 27,50
 • Erwtensoep met roggebrood en spek - € 4,50

Meer informatie Mountainbiken

Winter arrangement Mountainbiken

€ 47,00 p.p. (minimaal 15 pers.)

Het winterarrangement mountainbiken is geschikt voor beginners maar ook voor gevorderden. Samen met een ervaren instructeur ga je op pad. Vooraf krijg je uitleg over de mountainbike en diverse mountainbike technieken.

De mountainbike clinic duurt 2 tot 2,5 uur. Na afloop krijg je lekkere erwtensoep met roggebrood en spek in Restaurant de Eetkamer. Inclusief 2 uur onbeperkt koffie, thee, frisdranken en vruchtensappen, uitgebreid met witte en rode huiswijn, ros?wijn, tapbier en binnenlands gedistilleerd.

 • Mountainbike clinic - € 27,50
 • Erwtensoep met roggebrood en spek - € 4,50
 • 2 uur drank arrangement - € 15,00

Meer informatie Mountainbiken

GPS winterpuzzeltocht

€ 25,50 p.p. (minimaal 15 pers.)

Trek je winterjas maar aan want je gaat samen met bijvoorbeeld je collega's, vrienden en/of familie het bos in met een GPS. Maar voordat jullie op pad gaan staat er koffie/thee klaar in Restaurant De Eetkamer. Na een korte uitleg kan iedereen met een GPS overweg en ga je samen op pad. Onderweg kom je langs verschillende waypoints (locaties) waar je vragen/raadsels gaat beantwoorden. Het team dat binnen de tijd de meeste vragen goed heeft beantwoord wint de GPS winterpuzzeltocht.

Na afloop van de activiteit staat er een heerlijk stampottenbuffet klaar in Restaurant De Eetkamer. Het stamppottenbuffet bestaat uit: Bonensoep, boerenkool, hutspot, speklap, rookworst, balletjes in jus en diverse zuren.

 • Koffie/thee bij aankomst - € 3,50
 • GPS winterpuzzeltocht - € 7,50
 • Stampottenbuffet - € 14,50 (excl. drankjes)

Meer informatie GPS Speurtocht

GPS Snerttocht

€ 15,50 p.p. (minimaal 15 pers.)

Bij aankomst krijg je een kop thee of koffie in Restaurant De Eetkamer. Na een korte uitleg van een instructeur kan iedereen overweg met de GPS en ga je samen op pad in het bos. Maar een GPS kent geen wegen en die moet je samen met je groep zien te vinden. Onderweg kom je langs verschillende waypoints (locaties) waar je vragen/raadsels gaat beantwoorden. Het team dat binnen de tijd de meeste vragen goed heeft beantwoord wint de GPS snerttocht.

Aansluitend aan de GPS snerttocht staat er lekkere erwtensoep met roggebrood en spek klaar in Restaurant de Eetkamer.

 • Koffie/thee bij aankomst - € 3,50
 • GPS Snerttocht - € 7,50
 • Erwtensoep met roggebrood en spek - € 4,50

Meer informatie GPS Speurtocht

Winterse Kinderfeestjes

Winterpaintball

€ 15,00 p.p. (minimaal 8 deelnemers)

Vanaf 8 jaar kan je al buiten op een avontuurlijk terrein in het bos paintballen. De uitrusting bestaat uit een overall, een masker, net als bij het echte paintball, maar de kinderen krijgen een speciaal kinderpaintball wapen, dat werkt met een veersysteem en niet met perslucht zodat het voor de kinderen beslist geen pijn doet.

Tijdens het paintballen spelen we verschillende spelvormen. In de veilige zone staat 's winters een vuur korf waar je je lekker bij kan opwarmen. Aansluitend krijg je lekkere warme chocolademelk met slagroom in Restaurant de Eetkamer.

 • Paintballen in het bos incl. 50 paintballetjes
 • Aansluitend warme chocolademelk met slagroom

Meer informatie en reserveren kinderfeestjes

Winterse GPS tocht en broodjes bakken aan stok

€ 11,50 p.p. (minimaal 8 deelnemers)

Het spannende survival avontuur gaat beginnen met een survival GPS tocht in het bos. Met behulp van een GPS moet je de weg vinden langs verschillende schatten en opdrachten. Zorg ervoor dat bij elk groepje 1 begeleidende ouder mee kan lopen. Aansluitend ga je samen met je vrienden en vriendinnen broodjes bakken aan een stok.

 • GPS tocht
 • Broodjes bakken aan stok

Meer informatie en reserveren kinderfeestjes

Kids survival 1

€ 11,50 p.p. (minimaal 8 deelnemers)

Hoe overleef je in de wildernis? Tijdens dit kinderfeestje leer je hoe je je eigen water moet zuiveren. Vervolgens maken we hier lekkere warme chocolade melk van. De kinderen mogen zelf een vuurtje stoken met een firestick. Ook gaan we marshmallows roosteren. Samen met je vrienden en vriendinnen leer je hoe je moet boogschieten onder begeleiding van een ervaren instructeur. Je kan wel vies worden, trek je oude kleren aan. Stoer zo'n survival kinderfeestje!

 • Boogschieten
 • Water zuiveren
 • Vuurtje stoken en marshmallows roosteren

Meer informatie en reserveren kinderfeestjes

Kids survival 2

€ 11,50 p.p. (minimaal 8 deelnemers)

Het spannende survival avontuur gaat beginnen met een survival GPS tocht in het bos. Met behulp van een GPS moet je de weg vinden langs verschillende schatten en opdrachten. Zorg ervoor dat bij elk groepje 1 begeleidende ouder mee kan lopen. Na de survival GPS tocht ga je met je vrienden en vriendinnen boogschieten onder begeleiding van een ervaren instructeur.

 • Winterse GPS tocht
 • Boogschieten

Meer informatie en reserveren kinderfeestjes